Is het Aralmeer nog te redden?

geplaatst op: 11-01

Het Aralmeer was ooit het op vier na grootste meer van de wereld. Het ligt tussen Kazachstan en Oezbekistan in en voorzag de twee grootste rivieren in de regio van water.
Toen de Russische regering in de jaren zestig ingreep in dit fantastische ecologische systeem ging het gruwelijk mis. Het Aralmeer droogde in rap tempo op. De hele visserij rond het Aralmeer verdween en daarmee raakte het hele gebied in verval. 
Dankzij o.a. de aanleg van de Kokaraldam stroomt het noordelijk deel van het meer weer vol en herstelt zich enigszins wat er is verwoest.
Fotograaf Lieven Engelen bracht een bezoek aan het gebied en maakte een fascinerende fotoreportage over de mensen en dieren die er nog leven.

Meer van Lieven Engelen zien? 
www.lievenengelen.com


Ga ook eens kijken op www.facebook.com/zoekeenfotograaf/ voor meer nieuws over onze fotografen.


Over deze site

Alle foto's gepubliceerd op deze pagina zijn eigendom van de fotografen die de foto's hebben geplaatst.

Algemene voorwaarden
privacyverklaring

Is Fotografie uw passie?

Bent u fotograaf en gespecialiseerd in trouwfoto's, portretfoto's of bent u een fotograaf voor de zakelijke markt? Dan is Zoekeenfotograaf.nl het platform voor u met een brede keus aan fotografie specialismen, zoals lifestyle, industrie, reklame, natuur, interieur etc. Laat uw portfolio en creativiteit zien aan de markt.
meld u vandaag nog aan

Contact

 • Telefoon:
  010 418 14 00

 • Email:
  info@zoekeenfotograaf.nl

 • Zoekeenfotograaf.nl is onderdeel van
  Intervisie Beheer BV.
  Kvk Rotterdam: 24296402