Ed van der Elsken in het Rijksmuseum

geplaatst op: 08-03

Indien je vandaag of morgen in Amsterdam het Rijksmuseum bezoekt ivm de tentoonstelling ‘High Society ’ moet je absoluut ook gaan kijken bij Ed van der Elsken, een van de beroemdste fotografen van de 20e eeuw.
Regisseur Jan de Bont en zijn vrouw, Trish Reeves de Bont, schonken 26 zeldzame authentieke afdrukken van Ed van der Elsken aan het museum. Een selectie hiervan is nu te zien in het Rijksmuseum onder de naam ‘Jan van der Elsken door de ogen van Jan de Bont’.

De Bont: “Ed van der Elsken is zonder twijfel een van de beste fotografen van zijn tijd. Hij raakt mensen in hun ziel en vertelt altijd een verhaal dat wij allemaal begrijpen. Het betekent voor ons veel het werk van Ed van der Elsken met iedereen te kunnen delen..”
Van der Elsken reisde veel en was zeer geboeid door mensen. Zijn fotografie behoort dan ook zeker tot de sociale fotografie.

Zelfportret met zijn vrouw Ata Kando voor de spiegel in hun appartement in Parijs, 1952.

Meer info: www.rijksmuseum.nl/nl/ed-van-der-elsken

                  www.edvanderelsken.nl


Ga ook eens kijken op www.facebook.com/zoekeenfotograaf/ voor meer nieuws over onze fotografen.


Over deze site

Alle foto's gepubliceerd op deze pagina zijn eigendom van de fotografen die de foto's hebben geplaatst.

Algemene voorwaarden
privacyverklaring

Is Fotografie uw passie?

Bent u fotograaf en gespecialiseerd in trouwfoto's, portretfoto's of bent u een fotograaf voor de zakelijke markt? Dan is Zoekeenfotograaf.nl het platform voor u met een brede keus aan fotografie specialismen, zoals lifestyle, industrie, reklame, natuur, interieur etc. Laat uw portfolio en creativiteit zien aan de markt.
meld u vandaag nog aan

Contact

 • Telefoon:
  010 418 14 00

 • Email:
  info@zoekeenfotograaf.nl

 • Zoekeenfotograaf.nl is onderdeel van
  Intervisie Beheer BV.
  Kvk Rotterdam: 24296402